Suuremmoiset sideharsot!

Suuremmoiset sideharsot!

Kevyestä ja kelluvasta betonista ja sideharsosta syntyy kesäisen kauniita ulkomaljakoita niin arkeen kuin juhlaankin! Kasteltu ja ylimääräisestä vedestä puristettu harso upotetaan kumihanskat kädessä betonivelliin ja nostetaan kuivamaan esim. pölkyn tms. päälle jossa helmat pääsevät vapaasti laskeutumaan .

Pinkeille pioneille oli pakko lainata kukkapenkin pinkki flamingo! Se on syntynyt Kevyillä ja kelluvilla betonijauhoilla Clas Ohlsonin silikonisen jääpalamuotin ja Betonileipomon punaisen värijauheen avulla.

Tähän maljakkoon jätin muovisen kukkapurkin sisälle vettä varten.

Näitä ihanan keveitä teoksia voi verrata sokerilla tärkättyyn pitsiliinaan! Sillä erotuksella, että nämä eivät sula vesisateessa.

flower-pot
flower-pot-3

Askartelukaupassa ei voi olla hullaantumatta kaikkeen ihanaan ”pikkupurtavaan” joita on silloin tällöin osteltava vaikkei käyttökohde olisi selvillä… Olisihan tämänkin maljakon voinut jättää pelkistetyksi, mutta pinkki pikkulaukku ja silkkinauha houkutti liikaa!!! Ihan pakkohan se oli niitä tähän ripotella ja vielä keltainen valopilkku lepattamaan kylkeen ;-)!

sun-flower-pot

Sunflowers&concrete

1 kpl sideharsoa (esim: vaippaliina)

Kevyttä ja kelluvaa betonijauhoa

pikku ämpäri tai muovinen kukkaruukku(jää valun sisään)

juuttikangasnauhaa

auringonkukkia

Sekoita betoni veden kanssa löysähköksi massaksi (kuin mannavelli)

Kastele sideharso vedellä ja purista ylimääräiset vedet pois.

Upota kostea sideharso betonivelliin ja ”pyykkää” kunnolla niin , että harso kyllästyy kauttaaltaan betoniin. Muista käyttää kumihanskoja!!

Nosta pölkyn tms. sellaisen päälle jossa harso pääsee vapaasti laskeutumaan. Nosta betonia vielä pohjan päälle, jotta saat pohjasta paksumman. Anna kuivaa vähintään 1 vrk ennenkuin nostat sen alustan päältä pois.

Malta vielä 1vrk enenkuin asettelet auringonkukat maljakkoon ja kietaiset juuttikangasnauhan ympärille:-)

sun-flower-pot-3
purple_flower-pot-1

Vihreäkin vielä!

Sitä sideharsoa ja betonia ja värijauhetta ja ja ja:-D…

Lähtiköhän nyt laukalle näitten sideharso betonimaljakoiden kanssa… lilaa pikkulaukkua, perhosia….joskus yksinkertainenkin on kaunista, mutta sitten tulee se hetki kun kaikki on pakko tuunata jollain..heh ja sitten vielä tohon… tossakin olis tyhjä paikka…

Laventelit ne kyl on aina kauniita ja tuoksuuhan ne hurmaavalle!!! Eikös sen tuoksun pitäis auttaa hirvikärpästen ja vaikka minkä karkottamiseenkin ?

purple_flower-pot-2
×